Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2012 10:23 - HAARP е супер оръжие за масово поразяване и ПРО, може да унищожи цели градове и армии.
Автор: sovietskysojuz Категория: Политика   
Прочетен: 1242 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
HAARP системата възниква като система радари за ранно откриване и предупреждаване. Тези РЛС откриват ракетите още след изстрелването им. Те са съществена част от системата за ПРО.
Тези радиолокатори работят на принципа на многократното отражение на УКВ вълните от йоносферата и земната повърхност. Това позволява да сканират далеч зад хоризонта за разлика от обикновените РЛС, които сканират само до видимия хоризонт - около 100-200км.
РЛС с задхоризонтна видимост имат далеч по-голям обсег. Тя е например  500-600км при еднократно отражение и 7000-9000км при двукратно.
С използване на многократното отражение тези системи могат да облъчват всеки участък от планетата.

РЛС с еднократно отражение се използват широко в ПВО за откриване и проследяване на самолети и крилати ракети. Също служат и са ПРО за засичане балистични ракети с малък обсег.
Радарите с по-голям обсег се ползват главно за откриване на балистични ракети с голям обсег след изстрелването им.
Такива радиолокационни системи се използват от САЩ, Русия и други ядрени държави.

Тъй като тези РЛС са с голяма мощност(дори убиват човек на близко разстояние, ако попадне в радиолъча) те намират и друго приложение.
HAARP станциите са с гигаватова мощност.
В зависимост от използваната честота те могат да поразяват различни цели със съответната честота за целта(резонансни честоти)
Американската HAARP например е програма осъществявана от базираните в Аляска РЛС за ранно откриване и предупреждаване.
Те са използване за нагряване на части от йоносферата което предизвиквало изкуствено северно сияние. Нагряването става с мощно радиочестотно излъчване на подходяща честота.  Нагрятата плазма отразява радиовълните и за това това се използва или ще се използва за заслепяване на бордовите РЛС на ядрените бойни глави, които служат за тяхното насочване. Така бойните глави ще се отклонят от целите и ще паднат извън населените райони. Това е когато нагретия участък от йоносферата е над защитаваната територия.
Освен това, когато нагреят участък от йоносферата над изстрелваните ракети, те може да бъдат извадени от строя, когато минат през нагрятата атмосфера.
Климатичното оръжие.
HAARP имат и друго приложение. За манипулиране на климата. С използване на многократното отражение тези системи могат да облъчват всеки участък от планетата.
Така нагряването на определени участъци от земната и водната повърхност, въздушни маси и др. предизвика промени в метеорологичната обстановка. Теоретично може да се предизвикат бури, урагани, циклони, да се влияе върху валежите(наводнения) и т.н.

Има сведения за предизвикване на земетресения с тази с-ма.
HAARP са с гигаватова мощност. Ако се насочва радиолъча внимателно така че да не предизвика попътни земетресения с регулиране на честота и зоната на отражение според характера на земната повърхност в нея, така че в нея поглъщането или земетръсния ефект да е малък.
Тогава мощните импулси регулирани, така че да се поглъщат най-много в зоната на поразяване, може да активират разломи, земетръсни зони. Могат да предизвикат трусове в земната кора и т.н.

Предимството на HAARP системите е, че в един участък може да се концентрират повече импулсите, радиолъчите от повече предавателите. Тази концентрация на много станции компенсира недостатъчната мощност на отделната, загубите и отслабването интензитета на радиоизлъчването с разтоянието, при отражението на радиовълните от йоносферата и земната повърхност и разсейването и поглъщането на радиовълните в средата на разпространение - въздуха. Така може да се събере наитина впечатляваща мощност която би имала ефект върху сеизмичната или климатична активност според нагляването на честотата на излъчване.

HAARP срещу електронни и електрически машини и устройства.
Електромагнитните импулси могат за смущават работата на електрониката и някой електротехнически устройства. При голяма мощност могат дори да предизвикат повреди и да ги извадят от строя.
Подобна е системата, която например блокира запалването на автомобилите и други машини. Така една моторизирана военна част попаднала под облъчване на тази с-ма просто остава блокирана и не може потегли.
Когато пък поразят електрониката и ел.с-мите на летящи самолети и ракети те ще бъдат извадени от строя и ще паднат.
HAARP се използва и да облъчва неприятелските ракетни бази с мощни импулси и така ги изважда от строя. Така HAARP може да повреди неприятелските ракети и да лиши противника от възможност за ответен удар.

Микровълното оръжие срещу хората.
Както се знае микровълновото оръжие може да се използва и директно срещу хората. Макар, че на голямо разстояние интензитета на радиолъча отслабва поради разходимостта му/а има и загуби при многократното отражение/ и е малко вероятно HAARP системите да може да причинят смърт на далечно разстояние, те могат да предизвикат халюцинации и масова лудост сред населението в цели райони, които са подложени на интензивно облъчване с микровълни. Така може да се съдейства за  дестабилизиране обстановката и да се предизвика хаос в противникова държава. В тила на противника.

Оръжие за масово поразяване.
При голяма мощност на микровълновото облъчване могат да бъдат нагрети участъци от земната повърхност, да бъдат изгорени хора, машини, сгради и т.н. Може да бъдат изгорени цели градове и армии.
HAARP са с голяма поразяваща мощ.

Как изглеждат въпросните системи.
Тези системи използват различни типове антени, на пример параболични и др.
Такива системи и оръжия имат САЩ, Русия, Китай и други водещи страни.
Например за руснаците се срещат сведения и за използване на подобни системи с мазери  действащи по идентичен начин.
Има сведения за подобно оръжие на руснаците още по времето на СССР.

Тези микровълнови и УКВ системи оръжия са достъпни и лесни за построяване. Освен това са конвенционални и нямат ограничения като ядрените.
Имат голяма поразяваща мощ.
Могат и лесно да се маскират и като метереологични РЛС, като радиотелескопи или телекомуникационни съоръжения, като големи РЛС за ПВО и др.
Няма да е зле нашата разоръжена и разградена родина да се въоръжи нещо подобно. Без оръжие не може да се гарантира националната сигурност.
Така че едно оръжие, което е леснодостъпно и свободно от ограничения, което официално дори не е оръжие, е добре дошло за опазване на страната.

ПС: В тези размирни времена няма да е зле, ако и България се въоръжи с  HAARP. Това е евтино и достъпно оръжие, което може да защитава националната ни сигурност.


Тагове:   haarp,   ПРО,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sovietskysojuz
Категория: Политика
Прочетен: 17251
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031