Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 10:43 - Ницшесианските "свръхчовеци" всъщност са нисши човеци. Доброто изисква борба със злото и прочистване на света от злото.
Автор: sovietskysojuz Категория: Политика   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
2



Ницше проповядва: Воля за власт - придобиване на земни блага. Поробване на останалите хора - господство на силните над слабите - Тоест господство на насилието без спазване на никакви морални правила на морала(без милост и милосърдие).

На този принцип се формират и класите.

Престъпен строй ли е капитализма(и класовото общество изобщо):
Винаги престъпниците трябва да се наказват. Експлоатацията на народа е престъпление. Това е ограбване на обществото. Капиталистите крадат от всички нас. Кражбата наричат печалба - принадената стойност капиталистът слага на всяка една стока, която купуваме. Тази стойност той прибира в джоба си. А тя би могла да се използва за:
- за развитие на производството
- увеличаване общественото благосъстояние, жизнен стандарт и заетост,
- за подобряване на образованието на децата ви и квалификацията на работната сила
- за здравеопазването, за лечение на тежко болните със скъпо струващо лечение,
- за развитие на науката и техниката, което подобрява живота и труда на масите,
- за подобряване качеството на обществените услуги и развитие на инфраструктурата (при социализма пътищата и улиците бяха в идеално състояние)
Капитализмът краде от всички : от нас, от вас, от целия народ.
Капитализмът е престъпен строй като всеки експлоататорски строй - робовладелски, феодализъм, а престъпниците заслужават наказание. Винаги обществото е налагало наказания за престъпленията по-леки или по-тежки, но винаги престъпниците се наказват, а капиталистите са престъпници...

Как се създава елита на капиталистическата класа. Каква е неговата природа. Най-голямата лъжа на капиталистическия елит е, че има някакви добри качества. Терминът първоначално натрупване на капитала обхваща всички онези грабежи, измами, далавери, корупция и злоупотреби, с които се създава големия капитал. Това е факт. Началото на всички големи капитали е нечисто.
За натрупване на капитала са нужни качествата алчност, безскрупулност и подлост. Безогледна алчност не подбира средства и не се спира пред нищо. Процесите на първоначално натрупване на капитала у нас са се наблюдавали на Запад преди век два.
Целият капиталистически елит произлиза от алчни, безскрупулни и безмилостни хора. Например лихварския капитал,основа на днешния едър финансов капитал, се е натрупал от безмилостно ограбване на крайно нуждаещи се. Давали им заеми с огромна лихва и отнемали имуществото им. Лихварите изпивали кръвта на народа.
От тук виждаме, че елитът на капиталистическата класа произхода от хора с извънмерна алчност и нулев морал несъвместими с висок интелект. Или иначе казано сега ни управлява утайката на човешкия род.

Съветската система имаше слабости и бяха допуснати грешки със създаването на номенклатурата привилегированата класа(а класите пораждат експлоатация и класова борба. Още Сталин е прозрял заплахата от червената буржоазия и врага с партиен билет, но не е могъл да намери правилния път да се справи с тези слабости на системата в СССР:
Само червената буржоазия може да съсипе комунизма. - Йосиф Сталин
Както се вижда червената буржоазия стана едра буржоазия и съсипа комунизма, а Сталин се оказа прав.
Този "комунизъм" беше класово общество - имаше номенклатура и пролетариат - за това и имаше класова борба срещу номенклатурата. Падането на съветския комунизъм само доказа правотата на Маркс за класите и класовото общество.
Некадърната номенклатура само зубреше марксизма-ленинизма без да го проумее(да учиш без да мислиш е безполезно), а много дори и въобще не учеха(да мислиш без да се учиш е опасно).
Въпросът е ,че нямаше подбор на кадрите и обществен контрол върху тях. Те бяха безконтролни и безнаказани. Така че краят на тази номенклатурна система е бил предрешен.
Номенклатурата - червената буржоазия погуби комунизма.

Природата и формирането на червената буржоазия е същото като на капиталистическата.

Моралът се формира на базата на осъзнатост. Осъзнаването на моралните принципи и отношения е въпрос на интелект. Само достатъчно висок интелект може да осъзнае нуждата от морала. Защото светът се крепи на морала и неговото спазване. Иначе просто всичко се разрушава и обществото се саморазрушава. Разрушава се и личния свят на човека, отношенията с останалите хора. Само достатъчно високия интелект проумява нуждата от морала и спазването му. Осъзнаването на морала е недостъпно за  недостатъчно интелигентните, които не виждат по-далеч носа си и не разбират разрушителната и саморазрушителната стихия на аморалността. За да се проумее това е нужен интелект.
Нарушаването на морала е все едно да се сече клона на който седиш.

Доброто изисква борба със злото и прочистване на света от злото.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sovietskysojuz
Категория: Политика
Прочетен: 17249
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031